Informujeme o hromadné trestné činnosti těchto fyzických osob a společností s.r.o., se kterými jsou spojováni.

Podrobné informace

Na obrázku níže vidíte náhled webových stránek společnosti Koupelny Hochmister, což je jedna z mnoha fiktivních společností, která údajně měla rekonstrukce koupelen provádět. Ve smlouvě o dílo se však dozvíte, že tyto práce bude provádět a faktury vystavovat jiná, tentokrát už v rejstříku dohledatelná společnost s ručením omezeným např. algorithmic s.r.o. většinou s virtuálním sídlem v Praze. Toto podvodník využívá, aby si potenciální oběti nemohli přes IČ vyhledat o předchozích podvedených ještě před podpisem smlouvy o dílo.

Získávání nových zákazníků probíhá především pomocí letáčků vhozených do schránek. Oběti mohou být takřka z jakéhokoli kraje, největší koncentrace podvodů však zůstává v okolí Středočeského kraje, kde Tomáš Roháček na několika místech i žil. Poslední známé místo pobytu je Jílové u Držkova. Letáček láká na výhodnou nabídku rekonstrukce bytového jádra viz. níže. Buďto se jedná o prázdninovou akci nebo třeba podzimní a další akce, které se zdají být časově omezené, a proto výhodné.

2019
2023

Od samého počátku jednáte pouze se samotným Tomášem Roháčkem, který se představuje jako technik dané společnosti, kterou zastupuje. Často s ním můžete spatřit jeho nevlastního syna Ondřeje Štrobla, který se vědomě podílí a pomáhá při páchání podvodů. Ačkoli na stránkách pseudofirem (Koupelny Hochmister, koupelny Krecht, koupelny Buch, koupelny Hurt, koupelny Boot atd.) byly uvedeny i jiné (smyšlené jména) aby společnost působila důvěryhodně, není tomu tak. Dokonce byly zaznamenané případy, kdy telefon zvedla partnerka Tomáše Roháčka, která se tímto vědomě podílí na trestné činnosti. V těchto případech se bavíme o organizované skupině.

Samotná smlouva o dílo je podezřelá, avšak pro laika nerozpoznatelná. Jsou na ní rozpočítané peníze pouze za některé úkony.

Ve smlouvě se podvodník zavazuje k dokončení prací ve sjednaném termínu. Do karet mu nahrávají vámi požadované vícepráce (stropní bodovky, kuchyně aj.) nebo nepředvídatelné závady (nerovnost zdí, podlahy aj.). Celý princip spočívá v tom, že si vezme peníze předem, ale dokončí ve většině případech pouze první a druhou část tj. vybourání původního jádra a hrubá stavba nových zdí.

Rekonstrukce však nikdy ve slíbený termín nebyla dokončena podle smlouvy o dílo. Poté začínají výmluvy a výrazné zpomalení prací. Na bytě se dělá pouze 1x v týdnu (když máte štěstí). Tímto chce Tomáš Roháček docílit toho, že nakonec např. ztratíte nervy a on vám na základě absurdního obhájení porušení smlouvy o dílo z vaší strany smlouvu vypoví. Samozřejmě, že na termínu dokončení je spousta lidí závislých, jelikož většina zákazníků v rekonstruovaném bytě zároveň i bydlí.

Smlouvu o dílo se pokouší vypovědět ze strany zhotovitele za hrubé porušení smlouvy o dílo tím, že do prostoru o dílo byla např. vpuštěna třetí osoba (člověk, který pouze vstoupil do bytu) nebo kvůli porušení smlouvy o dílo tím, že zákazník způsobil výpadek el. energie, čímž znemožnil zhotoviteli práci na díle (Roháček jen vyhodil pojistky) a další nepravděpodobné důvody, které si Tomáš Roháček navymýšlí. Nikdy však smlouvu o dílo nevypoví oficiálním způsobem, nevystaví finální vyúčtování a dokonce nezašle ani klíče od vašeho bytu. Z bytu se stává neobyvatelné staveniště, které Roháček nedodělá a peníze nikdy nevrátí.

Zhotovitel vypoví smlouvu o dílo za údajné hrubé porušení smluvních podmínek uvedených v této smlouvě. Pokouší se vás všemožně zastrašovat a odradit od podání trestního oznámení na Policii ČR.

Nenechte se zastrašit.

Nakonec, když už jste odhodlaní jít vše nahlásit na Policii ČR, tak se vás snaží zastrašit žalobou nebo po vás požaduje sankci za sdělení informací třetí osobě. Aby toho nebylo málo, má i takovou drzost, že skutečně žalobu na svého zákazníka podal. Nenechte se zastrašit a okamžitě nahlaste tento závažný podvod. Pokud vám Tomáš Roháček způsobil škodu ve výši 5.000, – Kč a více, jedná se o trestný čin a tato skutečnost bude zohledněna při hromadné žalobě. Je jen otázkou času, kdy se tyto případy dostanou ke svému konci.

Sdílejte nás

Sdílejte tuto stránku mezi své přátele, popřípadě do skupin na sociálních sítích, které se týkají pronájmu či prodeje bytů. Pokuste se rozšířit povědomí ať získáme co nejvíce informací, které nám pomohou tuhle hyenu dopadnout. Dejte “To se mi líbí” také Facebookové stránce a pozvěte na ni všechny své přátele! Je potřeba se bránit a bojovat proti lidem, kteří si myslí, že díky demokratickému zřízení jim projde vše. Tento člověk neoprávněně podniká již roky a jen společně ho zastavíme a pošleme do chládku.

Přidat komentář

* Povinné pole

Váš email nebude nikdy zveřejněn.

*